Marianne


170612

2012/06/17

Hello!

Väsynyt urheilija on tänään palannut kotiin hyvältä leiriltä. Tai no hyvältä ja hyvältä kun on jaloissa vähän kaikkea vaivaa. Mutta siis päällimäinen mielikuva leiristä on hyvä. Sattu vaan sen verran hassusti, että jalat meni epäkuntoon vähän joka puolelta. Jumeja ei pahemmin ollut, mutta nilkka alkoi kipeytyä jo ennen leirin alkamista. Kyseessä siis jo ennestään tuttu vamma, eli nilkasta menee jotain pikkulihaksia lukkoon ja nilkassa tuntuu pistävää kipua astuessa. Nilkka alkoi siis kipeytyä jo oikeestaan sen Jyväskylän kisan jälkeen ja nyt leirin alussa olevassa kisassa nilkka oli jo pelottavan kipeä, ainakin harjotushyppyjä ottaessa. Sitten kisan aikana koko nilkka piti vain yrittää unohtaa ja kisassa tulikin sitten paljon parempia hyppyjä kuin verkassa. Hyppäsin sitten itselleni uuden enkan (ulkoenkan) 171cm. Kyseinen korkeus meni vielä ekalla yli.Tässä mun kisavideoita.
Seuraavina päivinä meillä olikin sitten useemmat treenit. Keskityttiin oikeastaan vain tekniikkaan ja hypättiinkin kahesti kahen päivän aikana. Tästä jalat ei oikeen tykänny ja peroneukset alkoi vihotella (eli siis säären sivuosat). Kipu on (kai) aikalailla verrattavissa kipeisiin penikoihin. Särkee ja tavallaan vihloo. Jalka väsyy ja nilkka ei toimi. Tämä haittaa erityisesti kaarteen juoksemista, sillä kallistus purkautuu, koska kipeät jalat eivät jaksa pitää sitä niin tehokkaasti, kuin terveet. Noh, näihin vaivoihin autto kylmä, venyttely ja hieronta. Vietettiinkin leirillä aika paljon aikaa järvessä seisoen, että jalat palautus nopeemmin ja lihakset ei menis kipeeks. 
Viimeinen kivun aihe jaloille oli sitten rakkulat. Yleensä yritän tehdä melko paljon kaikkea avojaloin, että jalkapohjien lihakset vahvistuisivat. No, kun pelattiin sitten lauantain viimesessä treenissä jalkapalloa verkaksi, niin kuuma kumirouhe tekonurmi aiheutti todella kipeät ja melko suuret rakkulat molempien jalkojen päkiöihin. Onko kellään käynyt näin avojaloin pelatessa, jollain uudella alustalla? Treenin aikana rakkuloihin kerääntyi sitten verta... Illalla jalat oli lähes kävelykelvottomat ja pelotti hieman, että seuraavana päivänä en voi tehdä mitään. Onneksi aamulla jalkapohjat olivat jo paremmassa kunnossa ja sain hoidettua koko päivän lähes kivuttomasti. Päkiät on kuitenkin vielä rakkolaastareiden ja urheiluteippien peitossa.
Harmittaa hieman, että hyvä leiri meni vaivojen ehdoilla, mutta loppujen lopuksi pystyin tekemään lähes kaiken. Hypyt oli ehkä ainoa juttu, mitä tein hieman vähemmän kuin muut. Pakko kuitenkin myöntää, että välillä koski aika lailla.

Tässä sitten kuvasatoa yhdestä treenistä.Mutta siis tällästä mulle kuuluu nyt leirin perään. Onneks kaikki noi vaivat on sellasia, että ne pitäs pystyä saamaan itse kuntoo, kunhan vaan jaksaa hoitaa.

-Nevaeh-

4 kommenttia:

 1. Ikävä kuulla, että vammat on vaivannu. Itelläni on koko ajan joku paikka rempallaan, joten tiedän mistä puhut. Yritä vaan malttaa levätä, niin pääset helpoimmalla. Kroonisina kaikki vammat kestää niiiiiin paljon kauemmin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. urheilija ei tervettä päivää näe :)

   Poista
 2. Sulla taitaa olla kiireinen kesä kun et ehi päivittelee blogias?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. noh, tälläsiä "jaksoja" on kun ei ehdi päivittelee, mutta kyllä mä muuten yritän :)

   Poista