Marianne


211112

2012/11/21Naked truth!

Moni on varmaankin jo kuullut tästä haasteesta muiden blogien kautta, mutta ajattelin itse osallistumalla jatkaa Veeran sanojen levittämistä. Yläpuolella näette minusta kuvat aamulla heränneenä, hiukset aamuponnarille kietaistuna, ilman meikkiä ja mikä vielä tärkeintä, niin kuvat ovat käsittelemättöm. Halusin osallistua tähän tempaukseen mukaa, koska haluan kertoa teille, että täällä blogin tällä puolella on henkilö, joka painii aivan samanlaisten ongelmien kanssa, kuin kaikki muutkin.

Miulla on aina ollut vaalea, pisamainen, atooppinen iho, jonka kanssa olen tapellut ja surkutellut. Mulla on ollut talvia, jolloin näytän narkkarilta punasinen silmänympäryksine, mutta nyt ne ajat on voitettu (ainakin osittain). Tänä syksynä ihoni on ollut todella hyvässä kunnossa ja ihottumaan ei ole melkein missään. Kuitenkin tämän ihon takana on karmea kasa lääkerasvoja ja muutamia lääkkeitäkin, jotka ovat viimeinkin toimineet niin, että pärjään vain meikin alle tulevalla reseptirasvalla. Tietysti rasvaan ihoani (koko kroppa) noin 2krt päivässä perusrasvoilla ja rauhoittavilla rasvoilla, jottei se rupea kutisemaan. Kuvassa ihoni kunto syksyllä -09

Kun ihoni oli todella huonona se vaikutti myös itsetuntooni. Yläasteella minua hävetti kävellä koulun käytävillä, koska kasvojen iho oli niin huonossa kunnossa. En voinut käyttää meikkejä ja jo ihon rasvaaminen aiheutti tuskallisen kirvelyn. Vuosien varrella löysin kuitenkin sopivat voiteet ja valohoidon, jossa olen käynyt kolme talvea putkeen. Tämä talvi on pitkästä aikaa ensimmäinen, jonka koitan pärjätä ilman, sillä valohoidosta tullee sivuvaikutukset kävivät niin epämiellyttäviksi. En ole tottunut tänä syksynä olemaan näin vaalea, mitä nyt olen, sillä valohoito on myös ruskettanut minua. Kuitenkin tämä vaalean ihon kanssa seikkailu on ollut uusi ja kiva kokemus


-Marianne-    

6 kommenttia:

 1. Voin vaan kuvitella miten kamala vaiva toi atooppinen ihottuma on.. mun siskolla on sama ja se sanoo että on välillä niin tuskaa, kun joka paikka vaan kutittaa ja rasvaaminen kirvelee :( Onneks sulla on auttanut toi valohoito :)

  VastaaPoista
 2. Hei kiitos tälläisestä postauksesta!! Itsellä oli koko viime talvi taistelua karmean silmänympärysihottuman kanssa.. Ihotautilääkäri ei osannut sanoa mitään, antoi vaan Elidel-voidetta mitä en pystynyt laittamaan kun poltti niin pahasti (12h ajan iholla vaikka pesin pois lähes heti).. Pelkään koko ajan, että ihottuma alkaa taas kun sää kylmenee ja pakkaset tulee. Olis kiva jos voisit kertoa mitkä voiteet/lääkkeet sulla ovat auttaneet? Vaikka kaikilla ei toimi samat aineet, mut olis kiva kuulla. Oon varannu kyl lääkäriajan jo varmuuden vuoksi joulukuun alkuun ku on alkanu tuntumaan silmien ympärillä jo pientä kutinaa/kirvelyä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elideliä oon itekki koittanu, mutta se kuumotti ja oli huono. Vähän samalta kuullostaa toi sun. Elidelin kanssa ei voinu käydä saunassa ja valhoidon aikana sitä ei saanu käyttää. Lopetin sen ekan tuubin jälkeen. Pääosi mulla on ollu käytössä: ceralan ja ceralan plus, jotka perusrasvoja eikä auta kutinaan, mutta estää ihon kuivumisen. Siiten ollu Apolar, joka ollu ihan ok. Kasvoille taas Hyderm ja silmän ympäryksille mm avene ja joku hopeavoide? mikään ei oo varsinaisesti auttanu, kun kutittaa, mutta säännöllisellä käytöllä ehkäisee kutinaa. Siiten kutinaan yleensä syön ihottumalääkkeitä (sama ku esim siitepölyyn) ja sitten mulla on ollut semmonen mikä ehkäisee ihottumaa, olikohan aerius tai joku vastaava. Valohoito kuitenkin ollu suurin apu. Kokeilin myös suolahoitoa, eli tunnin kylpy, mihin sekaan merisuolaa. Kylvyn jälkeen suolasta vettä ei saa pestä pois. Tämäkin autto ainakin vähäsen, mutta pitäs vaan jaksaa kylpeä muutaman päivän välein.

   Poista
 3. miulla on sama ongelma aina talvisin tulee ihan punaista silmien ympäriltä mutta kesällä silmät on ihan hyvät. en ole kokeillut valohoita...hävettää mennä kouluun ja meikki vaan pahentaa asiaa. En oikein tiedä mitä tehdä koska rasva ei auta ja ainoastaan kirvelee. Olen ollut lääkärillä mutta se vaan sanoo että pitää rasvata. Mitä rasva sinä käytit? tarvitsen apua....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Valohoito toimi täällä ylivoimasesti parhaiten. Miulla ihoa eniten ärsytti hikoilu, joten apu löytyi myös allergialääkkeistä.

   Oman käsitykseni mukaan setiritsiiniä voi syödä kuureina kutinaan ja tätä käytin myös. Kannattaa kuitenkin varmistaa lääkäriltä. Itselläni päivittäin käytössä aerius ja se ainakin toimii. Tämä siis rasvojen lisäksi tuomaan tehoa ja helpotusta siihen kutinaan!

   Ihon ollessa ehjä kävin suolakylvyissä. Mineraalisuola auttaa ihon kosteustasapainoon ja nopeuttaa ihon paranemista. Jos kotoa ei löydy kylpyammetta, mineraalisuolaa voi liuottaa veteen ja sivellä kasvoille kasvoveden tapaan, silmänympäryksiä kannattaa välttää. Erilaisista luontaistuotekaupoissa kannattaa näistä kysellä, siellä myyjät osaavat hyvin neuvoa.

   Mikään lääkäri en ole, kerron vain mikä omalla kohdalla toiminut.
   Vaikka aina sanotaa, että kortisoni rasvoja ei saa silmien ympärille laittaa, olen niin tehnyt ja omasta mielestäni se auttaa. Itselläni käytössä hyderm.

   Nyt myöhemmin olen löytänyt kuivaan ihooni lumenen sos sarjan, joka kosteuttaa ihoa ja ei kirvele ollenkaan. Tämä löytöjä vasta nyt myöhemmin, en tiedä toimiiko pahimpien punoituksien aikaan, mutta jos ihoni nyt tuohon samaan kuntoon menisi, kokeilin ehdottomasti.

   Poista