Marianne


120513

2013/05/12Pohdintaa bloggaamisesta

Mietin tämän postauksen kirjoittamista jo vajaa kaksi viikkoa sitten, kun palasin A.n luota, enkä ollut kertonut asiasta blogissani mitään. En ole koskaan aikaisemmin kirjotellut blogissani mitään pohtivia postauksia, sillä en ole kokenut niille minkäänlaista tarvetta. Junassa istuessani mietiskelin, kuinka kertoisin reissustani blogissa, mutta en keksinyt mitään. Siinä samalla aloin sitten pohtia hieman blogiani ja yksityisyyttäni. Olen nimittäin raottanut blogin kautta melko vähän tietoa omasta yksityiselämästäni. Se on ollut tarkoitus, mutta nyt olen huomannut, että silläkin on omat haittapuolensa.

Blogia kirjottaessa olen yrittänyt jättää yksityiselämäni hieman sivummalle, sillä olen halunnut että se ei ole blogin tärkein asia. Saan kuitenin kommentteja, joissa kysytään asioita yksityiselämästäni. Niihin vastaaminen on ollut hieman vaikeaa, sillä en tiedä mitä niihin pitäisi sanoa, koski asia sitten tulevaisuuden suunnitelmiani, urheilua tai parisuhde koukeroita. 

Aikaisemmin olen pitänyt melko tiukaa linjaa tämän yksityisyyden suhteen, mutta nyt olen hieman ajatellut, että ehkä minun olisi hyvä kertoa teille hieman enemmän. Tämä kevät (ja talvi) on ollut todella monimutkainen kirjoitusten, urheilun ja monien muiden asioiden suhteen. On ollut niin kyyneleitä kuin naurua. Olen kuitenkin vaiennut aika täysin näistä vaikeista asioista, kuten kovasta stressistä kirjoitusten aikaan, kipeästä nilkasta urheilupuolella ja helmikuussa tapahtuneesta erossa. Etenkin tuon viimeisen kertomatta jättäminen on aiheuttanut hieman hämminkiä, sillä osa teistä lukijoista on kuullut siitä vasta vähän aikaan sitten. Ilot olen yrittänyt jakaa teille aina kun niitä tulee, viimeisimpinä mm. etelän leiri, Cosmon tähtibloggaaja-titteli ja ehkä tuoreimpana tämä juttu A.n kanssa. Uusi tavoitteeni on nyt sitten opetella kirjoittamaan teille monipuolisesti niin hyvistä kuin huonoista jutuista. 

Sitten pikainen ilmoitus, jota muutamat ovat pohtineet. Oon kirjoitellu kaveristani A.sta, joka oli meillä käymässä. Olen blogissani antanut ymmärtää, että olemme vain kavereita tai että meillä on jonkinlaista juttua. Muutama kommentti kuitenkin paljasti, että olemme alkaneet seurustella, joten eiköhän se ole nyt sitten ihan julkista tietoa. Toivottavasti tämä ei oo aiheuttanu väärinkäsityksiä tai mitään vastaavaa.

Tämän postauksen tarkoituksena on hieman selkiyttää miun omia ajatuksia ja jakaa niitä teidän kaa. Toivottavasti saatte tästä jotai irti. Mikäli teillä on ajatuksia tai kysyttävää nii pistäkäähn kommenttia tulemaan :)


-Marianne-


 

8 kommenttia:

 1. WOW! Hienosti kirjoitettu ja hyvältä kuullostaa! :) Onnea vielä teille!

  VastaaPoista
 2. Hyvin kirjotettu!
  Nyt ainakin kun sä oot cosmo-bloggaajaks päässy ja bloggaamisest tulee "totisempaa" (en tiiä onks tää ny oikee sana tähä, mut ehk tajuut jutun pointin), niin ois kiva jos pystyisit raottamaan enemmän arkees. Toki mä tykkään asuotoksista ja uusien vaatteiden kuvist mut täällä ainaki kaivattais jotain myös sielt pinnan alta, muustakin ajan vietosta ku shoppailust ja urheilusta. Sillee suhun pystyis samaistumaan paremmin bloggaajana! Kaikenlaiset päivä kuvina, laukun sisältö, kaveripostaukset, kysymyspostaukset ja postaukset normaalista arkielämästä tois tähän blogiin tiettyy syvyyttä.
  On kuitenkin iha ymmärrettävää, jos haluut pitää tietyn rajan mitä sä jaat elämästä ja mitä et, eikä jokaisen blogin tartteen olla samalainen, mut toivottavast ymmärrät mitä mä meinaan! Tää blogi on nyt vähä ykspuoline, nii lukijana mä voin sanoo et kaipaisin vähä lisää laajuutta tähä.

  Mut tää on tietty ainoostaa mun näkemys ja itte päätät millane sun blogi on, täs oli vaa jotai mun pohdintaa, ku toivoit kommenttii!

  Ja hei onnee viel tost seurustelu-hommast! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) oon aikalailla samoilla linjoilla siun kanssa. Ajattelin samalla tavalla että nyt kun pääsen cosmolle bloggaamaan kuukaudeks nii voisin hieman yrittää monipuolistaa juttuja ja raottaa elämääni :)

   Poista
 3. Kiinnitin huomiota, että viimeaikaisissa postauksissasi olet käyttänyt samankaltaisia ilmaisuja:

  ”En tästä aiheesta ajatellut vielä kamalasti blogin puolella kertoilla, mutta tulette saamaan siitä mahdollisesti lisää tietoa sitten ajan kanssa.”
  ”…erään henkilön, joka on meillä vieraana lauantaihin asti. Tästä mahdollisesti infoa tulevina päivinä.”
  ”Tästä mukavasta jutusta saatte mahdollisesti kuulla lisää sitten myöhemmin.”

  Miksi vihjailet? Jos vihjailevan kommentin ideana on saada lukija palaamaan blogiisi, koukku on hyvä ja toimiva. Mutta tällaisten vihjailujen jälkeen on mielestäni turha sanoa, ettet haluaisi kertoa yksityiselämästäsi mitään, kun nimenomaan siitä vihjailet. Itse joko kertoisin postauksessa asiasta tarkemmin tai jättäisin asian sanomatta ennen kuin aion siitä tarkemmin kertoa. Toisin sanoen jättäisin vihjailut pois. Kerrot sitten, jos on kerrottavaa ja jos päätät, että haluat sen lukijoiden kanssa jakaa. Toivottavasti ymmärrät, mitä ajan takaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Oon vähän yrittäny vihjailla, sillä en oo oikeen tienny miten kertoo asiasta tänne blogiin. Tämän postauksen tavoitteena oli kuitenkin kertoa, että haluan kertoa omasta elämästäni enemmän, joten yritän tästä lähtien kertoa asioista suoraa ilman kiertelyitä ja kaarteluita. Ymmärrän mitä tarkoitat :)

   Poista
 4. Vähän komppaan edellisiä. Vaikka ensimmäistä kertaa tänne vasta eksyinkin nyt kun huomasin seuraavan tähtibloggaajan julkistuksen.

  Blogisi vaikuttaa kivalta, toki monipuolisuus varmaankin on mielenkiintoisempaa ja vihjailu väistämättä altistaa sille, että jotain kautta totuus tulee ilmi, varsinkin kun bloggaat nimelläsi. Itse vähän pyörin samojen pohdintojen äärellä, sillä en haluaisi paljastaa tiettyjä aspekteja elämästäni, toisaalta tietyn aspektin paljastaminen varmasti keräisi lisää mielenkiintoa ja lukijoita. Omien kasvojenkin paljastaminen tuntui isolta, mutta toisaalta tutut olisivat muutenkin tunnistaneet blogiin eksyessään, joten vähän läpinäkyvyyttä. Lähiaikoina ratkaisevat tulevaisuudenkuviot tulevat varmasti vaikuttamaan tähänkin päätökseen.

  Kuvasi ovat hienoja ja onnea tähtibloggaajakuukauteen! :)

  -Ambit
  http://suuntaviiva.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentisa. Bloggaaminen on monia valintoja joita kannattaa pohtia tarkkaan :)

   Poista