Marianne


150913

2013/09/16Olette varmaan huomanneet, että olen todella kova tyttö kiertämään kirppareita. Satunnaisesti olenkin vastaillut teidän lukijoiden kysymyksiin, jotka koskevat näitä kirpparijuttuja. Jokunen kuukausi takaperin joku teistä ihanista sitten ehdotti, että voisinko tehdä postauksen jossa jakaisin hieman kirpparivinkkejä. Hieman aikaa tähän postauksen alulle saamiseen meni, mutta nyt se on vihdoin täällä. Kirjoittelen tähän asioita, joita itse korostan ja pidän tärkeinä kun kirpparilla käyn. Näiden vinkkien myötä oon myös ite tehnyt kaikki kivat löydöt. Sitten vielä semmonen asia, että jos teillä on omia vinkkejä, niin laittakaa ihmeessä. Lisään ne teksiin teidän vihjeinä! Olis huippua, jos saatas näihin vinkkeihin myös teidän näkökulma mukaan! Tekstin kuvituksena toimii miun tekemiä kirpparilöytöjä tältä vuodelta. Huppuja löytöjä olen kyllä tehnyt.

1.Käy usein! Kirpparilla käymisen avain piilee siinä, että jaksaa käydä usein. Mie ite oon ajatellut tän niin, että mitä useammin jaksaa käydä, niin sitä enemmän kivoja juttuja voi löytää. Jos käyt vain 1krt/kk, niin silloin saalis ei voi olla kovin huima. Jokaisella on nimittäin kertoja (enemmän tai vähemmän) jolloin mitään ei löydy. Myös miulla. Kun jaksat käydä usein pysyt myös mukana, kun uudet myyjät aloittavat paikkansa. Parhaat löydöt tulee nimitäin tehtyä aika uusilta myyntipaikoilta ja vielä yleensä arkena, sillä silloin kovin moni ei ole paikkoja ehtinyt tonkia. Kun jaksat käydä usein niin voit myös katsoa, onko joku hyväksi todettu myyntipöytä tuonut lisää uusia tavaroita myyntiin.

2. Kierrä rauhassa! Kirpparilla hitaasti kiertäminen tietää enemmän löytöjä. Kun jaksat vilkuilemisen lisäksi hieman tonkia paikkoja, niin löydät paljon enemmän, koska samalla näet paljon enemmän. Vaikka paikkojen tarkasti syynääminen tuntuu oudolta, niin hyviä löytöjä voi tehdä mitä omituisimmista paikoista. 

3.Älä etsi mitään! Kirpparit ovat sellaisia paikkoja, että sieltä ei kannata lähteä hakemaan jotain tiettyä juttua. Koska tarjonta vaihtelee viikosta toiseen, jonkun tietyn asian etsiminen voi olla kiven alla. Kannattaa kuitenkin pitää silmät auki, sillä joskus voi käydä tuuri. Kirppareiden kannattaa olla paikkoja, joista lähdet etsimään jotain uutta, kivaa ja piristävää. Itse mietin aina, että mitähän tällä kertaa löytyy.

4. Asenne! Kun menet kirpparille pidä mieli avoinna. Vaikka siellä on kaikenlaista krääsää vanhoista alusvaatteista hajonneisiin polkupyörän pumppuihin, niin siellä seassa on myös ne löydöt. Moni menee kirpparille vain kattelemaan ja masentuu huonon tavaran paljouden keskellä. "En löydä ikinä mitään" on just näitä kiellettyjä ajattelutapoja.

5.  Ole tarkka laadun suhteen! Kiinnitä aina huomiota tuotteiden laatuun. Koska kyse ei ole uusista tuotteista, joudut tutkimaan niitä hieman tarkemmin kuin tavan kaupoissa shoppaillessasi. Yleensä kannattaa tarkistaa, että tuotteissa ei ole reikiä, niissä ei ole tahroja tai että ne eivät ole kuluneet huonoiksi. Etenkin kenkien kanssa kannattaa olla tarkka. Kirpparilla nimittäin näkee todella paljon kenkiä, joiden korot on rikki tai niissä on todella pahat kulumat. Erityisesti nämä kenkien pohjien vääränlaiset kulumat johtuvat jalkojen asentovirheistä ja sellaisia kannattaa oikeasti välttää, mikäli ei halua omia jalkojaan kipeäksi!

6. Parhaat apajat! Kun kierrät kirppareilla opit vähitellen tunnistamaan paikat, josta löydät kivoja, juuri niitä siun näkösiä juttuja. Tälläisistä paikoista tekee usein enemmän kuin yhden löydön. Jos jaksat olla ahkera ja käydä useamman kerran viikossa kirpparilla, niin kannattaa katsoa onko jollekin hyvälle myyntipaikalle tullut uusia tuotteita.

7. Käy monilla eri kirppareilla! Välillä kannattaa ihan vaihtelun vuoksi käydä jossain muualla kuin vakkarikirpparilla. Joka paikassa on myös eri ihmiset, jotka myyvät tuotteita, niin on mahdotonta ennustaa, missä on juuri siulle sopivia juttuja.

8. Hinta ja tuunaus! Mie kuulun tähän kategoriaan, että en halua kirpparijutuista kauhean paljoa maksaa. Kannattaa siis kirppareillekin miettiä jonkinlainen budjetti, josta kannattaa pitää kiinni. Toinen juttu on sitten tuunaus. Jos olet kätevä käsistä tai innokas DIY ihminen, niin kirpparilta voit löytää paljon tuunaamisen kohteita halvalla.

9. Kaveri! Ota mukaasi luotettava shoppailukaveri, joka kertoo rehellisesti mielipiteensä. Joskun tulee nimittäin ostettua ihan tyhmiä juttuja ihan vain siksi, koska niillä ei ole paljoa hintaa. Hyvä ystävä tuntee myös tyylisi läpikotaisin ja osaa ehdottaa siulla kivoja vaatteita.

Huhuh, tässä nyt muutama juttu alkuun. Toivottavasti näistä oli teille apua. Voitte myös laittaa niitä omia vinkkejänne, niin lisäisen niitä sitten tähän tekstin jatkoksi.  Toivottavasti teillä olisi jotain lisättäävää!

-Marianne-
 

10 kommenttia:

 1. pakko tulla sanoon, et ihastuin blogiisi! törmäsin tähän inspirationissa ja jäinkin selailemaan pitkäksi aikaa.. :>

  ps. hyvä postaus! on turhauttavaa käydä sellaisten tyyppien kanssa kirppareilla, ketkä hädintuskin katsoo ympärilleen vaan ravaa kirpparin läpi minuutissa. :-D

  t. myöskin intohimoinen kirppistelijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun mukava kuulla :) tervetuloa lukemaan :) ja kiitos, oon samaa mieltä

   Poista
 2. Niin ihania kuvia ja vitsi mitä löytöjä oot tehnyt! Mä käyn tosi vähän kirppiksillä, mutta just eilen mietin vetäessäni kirppikseltä ostetut nahkahousut jalkaan, että tarvis käydä useemmin! :) mun moni lempparivaate on nimittäin kirppikseltä. Silti en sinne ikiniä raahaudu!? täytyy ottaa itteäni niskasta kiinni! :)

  <3: Janina
  crushonfash-style.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) toivottavasti tämä postaus sais kirppisintosi taas löytymään :)

   Poista
 3. Millä kirppareilla sä yleensä käyt? Mä kävin ennen aina valtterilal helsingissä mutta nyt kun se suljettiin oon vailla vakkaria :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie asun Joensuussa ja täällä lempparini on ehdottomasti Valintakirppis. Käyn satunnaisesti myös Fidalla, SPRn Kontissa ja sitte Joen Jättikirppiksellä :)

   Poista
 4. siis aivan huikea postaus, asiapitoinen! :) tällasia lisää!

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, asetun niin tohon samaan muottiin! Mukava kun teitä kirppisihmisiä löytyy täältä blogin lukijoista :D

   Poista