Marianne


051013

2013/10/05

DSC_0995 
DSC_1375

 Noniin! Nyt on vuorossa sitten se toivottu urheilupostaus. Koska blogiin on tullut uusia lukijoita, niin ajattelin että voisin toteuttaa tämän postauksen niin, että ensin kerron hieman perusasioita ja sitten kerron vähän miten tämä kesä on mennyt. 

Kuten varmaan jo kuvistakin osaatte päätellä, niin olen korkeushyppääjä. Yleisurheilun lisäksi olen nuorempana hiihtänyt, pelannut jalkapalloa, voimistellut ja ratsastanut. Yleisurheilussa päälajini ovat olleet pitkät matkat ja sitten tämä korkeus. Vähitellen hiihto ja kestävyysjuoksut alkoivat pudota pois, sillä korkeus kiinnosti eniten ja siihen miulla oli myös parhaat eväät. Aloitin nykyisen valmentajani kanssa yhteistyön kun menin yläkouluun, joten yhteistyötä alkaa olla aika monta vuotta takana :D Valmentajani nettisivuille pääsette tästä ja minusta voitte lukea lisää täältä.

Korkeushyppy on aina ollut laji, joka on kiehtonut minua. En tiedä miksi, mutta niin se on vain ollut. Vaikka pituudeltani en ole ehkä mikään stereotyyppisin korkeushyppääjä, niin se ei ole paljon menoa haitannut. Hyppäsin 12 vuotiaana ensimmäisen kerran yli oman pituuteni. Tuolloin olin 145cm pitkä ja ennätykseni oli 147cm. Tällä hetkellä ennätykseni on 175cm ja halliennätykseni 172cm. Tuon 175cm hyppäsin nyt kesällä 2013.  


DSC_1983 
DSC_1433 

 Kesä 2013 meni hyppäämisen kannalta todella hyvin. Ainoa tavoitteeni kaudelle oli, että yritetään pitää viime vuonna kipeytynyt nilkka urheilukunnossa. Hyppäämisessä miulla oli noin 9kk pitunen tauko, sillä jalka ei kestänyt kovia ponnistuksia. Vieläkään kukaan ei osaa varmaksi sanoa, mikä nilkassani oli vikana, mutta todennäköisin syy on rakennevika joka ärtyi pahasti. Koska pääsin hyppyharjoittelun alottamaan vasta keväällä 2013 (maaliskuussa?) tavoitteita ei voinut laittaa kovin korkealla tulosten suhteen. Olin kuitenkin treenannut koko talven kovasti muita ominaisuuksia kehittäen, joten kehitystä oli päässyt tapahtumaan.

Kun kilpailukausi sitten alkoi, niin yllätin kyllä itseni (ja mahdollisesti muutkin) aikalailla. Hyppäsin heti toisessa kisassa uuden ennätyksen 175cm! Fiilikset oli aika uskomattomat. Tuon 175 hypyn pääsette katsomaan tästä. Valitettavasti kävi kuitenkin niin, että menin heti tuon kisan jälkeen sairastumaan kovin pahasti ja oli sitten antibioottikuurilla heinäkuuhun asti. Sairastelun jälkeen tulikin sitten hieman tekniikkaongelmia, eikä hyppy enää kulkenutkaan. Kesä meni takkuillen Sm-kisoihin asti, jossa sitten lyhyellä vauhilla hyppäsin onnistuneesti 172cm ja olin kilpailun neljäs (jälleen, noita nelosia mulla on ihan liikaa!) Kuitenkin, tulos tyydytti, joten iloisin fiiliksin oltiin. Tästä näette tuon 172cm ylityksen. Kauden vikat kisat käytiin sitten Petroskoissa. Pitkästä aikaa saatiin laittaa Suomi-vermeet päälle ja päästiin kilpailemaan Karjalaa ja Pietaria vastaan. Ja noi kisat meni miun osalta aikalailla nappiin. Otin nimittäin lajivoiton! Lisää Petroskoin reissusta voitte lukea täältä.

Petroskoin reissun jälkeen on tullut huilailtua ja lenkkeiltyä. Kesä saatiin todella mukavasti pakettiin ja tuo uusi ennätys sai kaikki tyhmät nilkkavammat unohduksiin aivan täysin. Myös kesällä juostut Sm-viestit toivat miulle lisää rohkeutta. Kilpailukauden jälkeen noin kuukauden mittainen vapaa "virallisista" treeneistä onkin tehnyt terää. Tällä viikolla meillä sitten alkoikin uusi treenikausi. Ihanaa päästä taas kunnon treenien makuun.


DSC_0094 
DSC_0422 

 -Marianne-

6 kommenttia:

 1. Höh, et kertonutkaan tässä siitä kuinka paljon treenaat, millä tavalla treenaatte, miten syöt yms :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi kaikki treenit löytyy sieltä miun valmentajan sivuilta :) ruokavalio on ihan normaali, joten siitä ei oo mitään sanomista. Jos kuitenki haluat noista pelkistä treeneistä tietäö enemmän nii pitäiskö miun tehä niistä erillinen postaus? :D sekin onnistuu :)

   Poista
 2. Ei vitsi määki oon yleisurheilija ja munki päälaji on korkeushyppy! Paitsi määä oon nyt kyllä vasta 14-vuotta mutta tosi makeita kuvia!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kuulla! Hyvän lajin olet valinnut ;D kiitos kiitos

   Poista
 3. Määki oon korkeushyppääjä ja olin sun kaa siellä samoilla korkeuskarnevaaleilla;) mut tosi siistei kuvii:)

  VastaaPoista