Marianne


080114

2014/01/08


Muutamia kysymyksiä Kouvolasta

Muutamat asiat herättävät vielä hieman epätietoisuutta täällä uudessa kaupungissa, vaikka aika hyvin olenkin tätä aluetta oppinut tuntemaan. Olen saanut mukavasti vinkkejä myös teiltä ihanilta lukijoilta! Tuhannet kiitokset kaikille! 
Eniten mielessä on nyt kuitenkin pyörinyt nuo treenikuviot. Lenkkipolkuihin oon tutustunu aika kivasti ja oon löytänytkin oikeestaan sopivat paikat ulkotreenaamiselle. Seuraava ongelma on kuitenkin sisätreenaaminen! Uskaltaiuduin eilen jäähallille juoksuradoille, jossa kävin tekemässä "normaalin" loikkatreenin. Tuo juoksuratojen käyttö kuitekin hieman arveluttaa, sillä siellä on (kuulemma) aika tungosta satunnaisesti. Pääsääntöisesti pystyn ajoittamaan treenini illalle seiskan paikkeille, joten suurin ruuhka on varmaan helpottanut. Jäähallilla treenaamisessa minua on mietityttänyt seuraavat asia: Onko siellä joku kausikortti systeemi ja miten se toimii? Maksaako juoksuradat ja puntin käyttö minkä verran? Huomenna olisi sitten tarkoitus käydä testaamassa punttia. Todennäköisesti jäähallilla. Tuolla jäähallilla treenaamisessa minnuu mietityttää noi maksut.

Sitten hieman muista treenipaikoista. Onko olemassa muita hyviä puntteja? Ei kuitenkaan mitään yleisiä keskustassa olevia kuntoilijoiden kuntosaleja. Olen myös kuullut että on olemassa Kalliosuojan treenipaikka, jossa olisi hyppypaikat. Sinne on kuitenkin keskustasta hieman matkaa niin osaako joku sanoa kulkeeko sinne busseja? Tai millainen treenipaikka on ylipäätään kysessä?

-Marianne-

7 kommenttia:

 1. Kannattaa ottaa yhteyttä kouvolan urheiluakatemiaan. Sinun tuloksilla varmasti pääset, ja voit käydä mahdollisuuksien mukaan aamulla treenamassa jäähällilla. http://www.kouvolanurheiluakatemia.fi/

  Muutama vinkki, yleisesti kouvolan seudulla ei ole julkista liikennettä, ainakaan sellaista millä voi liikkua paikasta toiseen pidempiä matkoja. Todennäköisesti julkisilla kuusankosken kalliosuojaan meneminen on haastavaa, en ole koskaan kyllä kokeillut. Kalliosuojassa, on hankala treenata klo 17 jälkeen, kun siellä on seurojenvuoroja ja käyttöaste silloin aika kova.
  siellä on myös pari salia, joita voi käyttää.

  Jäähallilla ei kukaan valvo miten käytät juoksuratoja, usein jos ne ylhäällä oleva juoksuradat ovat kovassa käytössä, niin se välisuora (joka on kiertävänradan alapuolella), tai hyppypaikka on hiljaisempi.

  Jäähallinpunttisalia ne taitavat nykyään valvoa, itse en ole siellä vuosiin treenannut. Itseasiassa punttisaleja on kaksi, toinen siinä jäähallin pukukoppikäytävän päässä. Toinen sitten siellä alakerrassa, siellä painimaton ja nyrkkeilykehän vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kattavasta paketista. Oon soitellu tonne urheiluakatemiaan, mutta tulin siihen tulokseen, että ainakaan vielä en siihen liity, sillä palvelut eivät kohtaa miun tarpeita tarpeeks hyvin.
   Jäähallilta löysin eilen oikeastaan kaiken tarvittavan ja sain eräältä yu-ihmiseltä mahtavia vinkkejä jäähallilla treenaamiseen, joten toivottavasti onnistun välttämään noi varaukset :D
   Kiitos paljon vinkeistä!! Noista on paljon apua :D pitää vaan niitä bussilla kulkemisia rueta tutkimaan :D

   Poista
 2. Kalliosuoja on hyvä treenipaikka, mutta ilman autoa sinne päästäksesi voi joutua aikatauluttamaan aika paljon, ja Kuusaan keskustasta kalliosuojaan on n.600m, Siellä on tosin todella tarkka käytönvalvonta, ainakin oman kokemuksen perusteella ja se on maksullinen paikka. Vaikka oliskin seuratoimintaa niin mun mielestä kuusallle ei taida olla yhtää korkeushyppääjää ja jos on nii neki reenaa kouvolassa kaiketi.

  Kouvolan jäähallin juoksurata pitäis olla ilmanen, ikinä siel ollessani en oo nähny että vaksit kyselis Keneltäkään mitää lupia olla siellä. Se on kyllä mun kokemuksien perusteella todella täynnä iltapäivisin koska kiekkojunnut ottaa alkulämmöt siellä ja lisäksi kaikenmaailman futarit ja geelineppailijat reenaa siellä kans.

  Iteltäni ei ole koskaan kysytty jäähallin alakerran ns isolla eikä pukukoppien ns pienellä puntilla ollessani mitään lupia tm maksua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos vinkeistä. Pitänee sitten katsoa jos sitä jaksaisi vaikka pyörällä lähteä joskus sinne Kalliosuojaan, mikäli bussien kanssa on ongelmia. Ongelma on kuitenkin se, että siellä on ainut paikka missä on rima ja patjat...

   Poista
 3. FunFitillä on 24h sisäänpääsy kuukausikortilla eli suosittelen ko. mestaa jos haluaa mennä ja tulla kun haluaa!

  VastaaPoista