Marianne


250114

2014/01/25


Operaatio hiukset!

Olen pikkuhiljaa menettänyt hermoni hiuksien värjäämiseen. Kampaamossa on kallista ja kotiväreillä on vaikea saada aikaan huippuhyvää tulosta. Jo jonkin aikaa olen haaveillut omasta luonnollisen värisestä hiusväristä. Tämän haaveen toteuttaminen on aika vaikeaa, sillä oma värini on todella kylmä ja vaalea maantien ruskea(harmaa). Päätin kuitenkin tarttua tuumasta toimeen ja katsoa saataisiinko tämä loputon värjäyskierre pysäytettyä. Aikaa siihen saattaa kuitenkin vielä mennä.

Tavoitteena on siis saada oma hiusväri takaisin. Keskiviikkona kävin kampaajalla ottamassa raitoja. Paljon vaaleita raitoja. Kuvassa näette tuloksen. Vielä hieman kellertävän orassi paikoittoin, mutta väri tulee tasoittumaan ajan kanssa. Toivottavasti väri menee lähelle omaa väriä. Miulla ei nimittäin ole mitään hajua, kuinka tumma tai vaalea tämä luontainen väri on tällä hetkellä. Olin nimittäin 7. luokalle asti täysin luonnolinen platinablondi, mutta olen aina omistanut todella tummat ja tuuheat kulmat ja ripset. Katsotaan siis mitä juurikasvu tuo tulleessaan ja lähdetään siitä sitten kehittelemään terveitä omia hiuksia!

Onko teillä vastaavia kokemuksia, projekteja tai vinkkejä projektiin?

-Marianne

8 kommenttia:

 1. Mulla ainakin onnistui hyvin kun kasvatin ennen violetteja hiuksia yli vuoden omaa väriä :) Hiusten väri on myös sellainen harmaanruskea/harmaa verrattuna hiusvärillä värjättyihin hiuksiin, mutta kun väriä lopulta oli kasvanut enemmän, väri alkoi näyttää enemmänkin kylmältä ruskelta (jollaista olin yrittänyt väreillä tavoitella jo pitkään)! Kannattaa vain olla kärsivällinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo :D Niinhän se menee että alku on aina pahin, mutta kun hiusta tulee enemmän niin näyttää paremmalta :D

   Poista
 2. Mulla oli melkein mustat hiukset pari vuotta takaperin, mut en kestänyt sitä jatkuvaa värjäyskierrettä ja hiusten hidasta tappamista. Päätin sitten palata omaan luonnolliseen hiusväriini (selityksestä päätellen aika sama kuin sulla), mutta fiksuna tyttönä aloitin projektin kotikonstein eli muutama värinpoisto ja epäonnistunut yritys värjätä hiukset luonnollisen värisiksi. Loppupeleissä menin ammattilaisen pakeille, joka värjäsi hiukset kylmillä väreillä lähelle omaa alkuperäistä ja siitä sitten annoin niiden vapaasti kasvaa. Nykyään oma väri enkä voisi olla helpottuneempi! Eli ammattilaisen penkkiin aina kun tuntuu, että värille pitäisi jotain tehdä ja kärsivällisyyttä! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mie menin just tän takia suoraa kampaajalle ottamaan noita raitoja ja samalla sain hyviä neuvoja kuinka kannattaa edetä :D

   Poista
 3. itse aloin kasvattamaan omaa väriäni kolmisen vuotta sitten, aluksi laitoin vaaleeksi värjättyyni tukkaan ruskeita raitoja, pikkuhiljaa lopetin niiden laittamisen ja nyt mulla onkin ihan kokonaan oma värini ! paljon kärsivällisyyttä ja aikaa siihen menee, mutta nyt oon supertyytyväinen! myös muistaa leikata hiuksia säännöllisen väliajoin, jotta latvat pysyy terveenä ja hiuksikin kasvaa reippaammin, sekä saa poijes jo värjättyä hiusta. Syön myös apteekin biotiinia :) ja ravitsen hiuksiani aina öljyllä suihkun jälkeen! onnea projektiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä ja kokemusksesta. Kärsivällisyyttä tämä tulee vaatimaan sillä olen mulle-kaikki-heti-nyt ihminen... :D

   Poista
 4. Suosittelen ostamaan Color mask (kampaamotuote), jonka tarkoituksena on säilyttää/syventä värjätyn hiuksen väriä. Ei oikeasti ole merkitystä oletko värjännyt hiuksesi tyvestä latvaan, tasoittaa hienosti tulevan tyvikasvun ja värjätyn hiuksen välistä kontrastia. Esim sulle vois olla hyvä väri Vanilla. Saa Sokoksilta ja kampaamoista!
  - paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Oonkin käyttänyt noita Color mask tuotteita jo aiemmin, mutta nyt pitää kyllä taas käydä ostamassa :D

   Poista