Marianne


211114

2014/11/21

Tällä viikolla olen saanut kylääni vieraan, jota en ole koskaan kaivannut. Migreenini ovat palanneet. Olen joutunut lähtemään kahdesti koulusta kesken päivän ja unta on tullu kalloon enemmän kuin laki sallii. Aika pimeässä on mennyt hitaammin kuin hitaasti. Olen kuitenkin kiitollinen, että olen oppinut kirjoittelemaan jonkin verran postauksia ennakkoon.

Pitkään blogiani seuranneet ovatkin varmaan jo tieneet migreeneistä. Olen puhunut niistä ennenkin blogin puolella. Kärsin todella voimakkaista migreeneistä aurallisin oirein. Estolääkityksen myötä kohtaukseni saatiin kuriin abisyksyn katastrofien jälkeen. Ennen estolääkitystä olen kokeillut lukuisia keinoja selättää kohtaukset. Kun mitkään muut lääkkeet, hieronta, akupunktio ja rentoutumisharjoitukset hypnoosilla eivät tehonneet oli estolääkitys pakko aloittaa. Estolääkitystä käytetään vain äärimmäisissä tapauksissa ja sitä harvoin määrätään nuorille verenpaineen kohomaisen takia. Minun tapauksessani syön estoa aina puoli vuotta, jonka jälkeen katsotaan pärjäänkö ilman vai en. Joillakin onnekkailla käy nimittäin niin että tarpeeksi monen estolääkityskuurin jälkeen migreenit saattavat loppua/vähentyä. 

Tällä viikolla olen siis saanut kaksi voimakasta migreenikohtausta. Ensimmäinen tuli maanantaina koulussa ja toinen torstaina illalla. Menin tänään kouluun, mutta tuntimme vaihtui valokuvauksesta kuvanmuokkaukseen. Pimeässä istuminen kirkkaan koneen ääressä ei onnistunut vaan aiheutti silmien särkyä ja pahaa oloa. Lähdin kotiin ja nukuin koko aamupäivän heikkoa oloani pois. Nyt monien tuplattujen lääkeannosten jälkeen olo alkaa muistuttaa normaalia. Telkkarin katsominen onnistuu, joten kokeilin tulla hetkeksi koneelle. Vielä ollaan hengissä, joten toivottavasti nämä migreenit jäisivät nyt tähän.

Kärsiikö joku teistä voimakkaista migreeneistä?

Marianne

4 kommenttia:

 1. Voi eiiii toivottavasti menis ohi noi migreenit nopeaa :( Ps. Nyt on oikean kokonen kahvikuppi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että menis :) mie en kyllä kuulu kahvinjuojien kuppikuntaan, mutta mahtuu tohon onneks paljon teetäkin :)

   Poista
 2. Olitko muuten eilen torstaina Veturin H&M:ssä, luulin näkeväni siut mutta en voinu olla ihan varma :D Jos se sie olit niin on kyl pakko sanoo, että oot toodella kaunis! Ja sattupa sopivasti tää postauksen aihe, miulla nimittäin oli myös eilen migreeni. Miulla ei ole koskaan ollu näin voimakkaita migreenikohtauksia(tai sellasiks niitä itse nimitän) kuin nyt abisyksynä jo kolmesti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Sillä nopsaan kävin pyörähtämässä :) kiitos! Migreenit on uskomattoman ärsyttäviä ja kivuliaita. En toivoisi niitä kyllä koskaan kellekään...

   Poista