Marianne


111214

2014/12/11

Neule - H&M
Toppi - GinaTricot
Housut - Zara
Sormus - H&M
Korvakorut - H&M


Miulta kysytään usein, mistä saan inspiraationi pukeutumiseen. Vastaan yleensä kiemurrellen jotain ympäripyöreää, höpisen blogeista, pinterestistä ja lehdistä. Totuushan on, että muotoilun alan opiskelijana minun (ja meidän muiden luovien alan opiskelijoiden) tulisi kuitenkin pyrkiä itse olemaan enemmän inspiraation lähde muille. Emme saisi kopioida asuamme tai jotain muuta työtä  jo olemassa olevasta, melkein samanlaisesta. Meidän tehtävä on luoda uutta ja kehitellä yhdistelmiä, joita ei vielä ole. Tämä myös tarkoittaa, että suora inspiroituminen valmiista asuista on hieman "kiellettyjen listalla". Pukeutuminen on kuitenkin jännä juttu. Sykli on nopeaa ja trendejä tulee ja menee. Onko siis enää olemassa pukeutumista joka ei ole kopioimista tai jo nähty juttu? Entäs jos vain uudistaisimme jotain vanhaa? Mutta onko vanhan uudistaminen kuitenkin jollain tasolla kopioimista?

Tälläisiä asioita olen pyöritellyt päässäni viimeisten viikkojen ajan. Liittyvät todella voimakkaasti kouluhommiin. Miun on kuitenkin myönnettävä jotain. Omaan leikekirjan ja pinterestkansion pahojen päivien varalle. Molemmista löydän kuvia luottoasuista, joihin turvaudun huonoina päivinä. Kyseiset asut ovat minulle asuja, joissa koen itseni hyväksi, mutten mahtavaksi. Asu ei nimittäin ole minun yhdistelemällä syntynyt kokonaisuus. Mahtavien asujen (niiden, joiden päällä ollessa pystyn valloittamaan koko maailman) salaisuus piileekin siinä, että ne ovat täysin itse yhdisteltyjä kokonaisuuksia. 

Mutta kuitenkin. Halusin vain tulla sanomaan, että päädyin inspiroitumaan todella ihanasta asusta, joka esiintyi uusimmassa Trendissä. Kopio se ei ole, ei edes lähelläkään, mutta idea on täysin lähtöisin sieltä. Mitä tarkoitan tällä idealla? No, vain sitä, että alta tuleva löysä toppi katkaisee yksivärisen asun.

Marianne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti