Marianne


040515

2015/05/04


Viisi kerrosta alapäin OSA 1

Oi sitä sisustusideoiden määrää, kun vuokrasopimus saatiin kirjoitettua uuteen asuntoon. Olen hurahtanut pinterestin maailmaan samalla täyttäen listaa tulevista hankinnoista ja toiveista. Ensimmäiset ostokset uuteen asuntoon on jo tehty, tosin ei minun toimesta, sillä äiti laittoi eilen ihanan kuvaviestin, jossa kertoi ostaneen pienen pöydä ja kaksi tuolia parvekkeelle. Kiitos äiti!

Vaikka olenkin mulle-kaikki-heti-nyt-ihminen, pyrin tällä kertaa rakentamaan uutta kotia mahdollisimman rauhassa. Kirjaan ideoita ylös ja jätän hautumaan, kaikkea ei tarvitse saada heti. Tai niin ainakin pyrin ajattelemaan. Ensimmäisenä oli tarkoitus saada kotiin suuret kalusteet, joiden jälkeen sitten uusia mahdollisesti tarvittavia tekstiilejä ja pieniä sisustuselementtejä. Tavoitteena olisi hankkia kalusteet kierrätettyinä, listalta löytyy sohva, tv-taso, pieni matala taso tai pitkä penkki makuuhuoneeseen, yöpöydät ja kaksi ruokapöydän tuolia. Matot ja verhotkin olisi mukava saada melko pian muuton jälkeen, jotta olo olisi edes hitusen kotoisampi.

Tässä alustavia suunnitelmia olohuoneeseen
 • Vanha pöyreä pöytä jää ehdottomasti. Keittiön osittain avonainen ratkaisu on "samaa sarjaa" puisella reunuksella kuin pöytäkin. Tuolit kaipaavat kuitenkin uusimista, sillä jalat ovat levinneet käyttökelvottomiksi. Muutama kuukausi näillä vielä menee, mutta mikäli tuolin jalat eivät ole matolla, istut varmasti lattialla tuolin jalkojen levitessä altasi. Näin kävi jo kerran.
 • Suurin hankinta tulee olemaan sohva, jonka pyrin löytämään käytettynä. Väritoiveina valkoinen tai harmaa, ei kuitenkaan liian tumma. Mitä mukavampi löhöttävä, sen parempi. Sohvapöydäksi tulee nykyinen yöpöytä.
 • Uusi panostuksen kohde tulee olemaan valaisimet. Pöyreän keittiönpöydän päälle haluaisin jotain laskeutuvaa, kun taas sohvakulmaan saa aluksi riittää vanha plafondi.
 • Yksi todella varma suunnitelma on kaksi suurta (sinisävyistä?) taulua sohvan yläpuolelle, jotka meinasin itse maalata. Näin saadaan jaettua löhöilytila ja ruokapöytä hitusen enemmän erilleen.
 

Makuuhuoneeseen ei tarvita kovin paljoa, sillä kyseisen huoneen kohdalla miulla on ollut selvät haaveet jo pitkään. Makuuhuone on tärkeä rauhoittumisen paikka ja sen on oltava kodikas sekä rauhallinen. Koko makuuhuoneen sisustus perustuu vanhaan ryijyyn, joka tulee sängyn päälle isoksi "tauluksi". Kuullostaako liian hurjalta?
 • Harmaa ryijy tulee seinälle suureksi tauluksi tuoden samalla vähän tummuutta muuten melko vaaleaan huoneeseen. Kaveriksi mahdollisesti harmaat verhot?
 • Päävalaisimeksi kaipaisin jotain suurta ja luonnonläheisen näköistä, kuten kollaasin keskimmäisessä kuvassa vasemmalla. Hieman vastaavaa paperista "pilveä" löytyisikin ainakin Ikeasta.
 • Sänkyä vastapäätä haluaisin jonkun tason. Oli se sitten penkki tai lipasto.
 • Yöpöytien suhteen olen ihan pihalla, ei vielä mitään suunnitelmia. Näitä tarvittaisiin kaksi kappaletta, eli molemmin puolin sänkyä. Olisiko mahdoton ajatus ostaa kaksi samanlaista, mutta eriväristä pöytää? Yöpöydille tulisin kuitenkin lampuiksi nykyiset lasiset valkoisilla varjostimilla.
Tälläisiä suunnitelmia tällä hetkellä. Seuraavaksi sarjassa katsomme tyhjään asuntoon ja katsomme vielä yksityiskohtaisemmin olkkarin ja makkarin suunnitelmia. Näette myös makkarin ryijyn ja jo valikoituja juttuja.


-Marianne

2 kommenttia:

 1. Hei tää on mielenkiintoista, ihania sisustusjuttuja ja suunnitelmia! Jatka vaan :)

  VastaaPoista