Marianne


140715

2015/07/14


Blogi on jostain syystä ollut viime aikoina hieman hiljainen. Niin kommenttiboksin kuin kävijämäärän puolesta. Syynä postaustahti tai mahdollisesti joku muu, en tiedä. 

Olen huomannut, että jotain eloa saan kuitenkin, kun kirjoittelen satunnaisesti jonkun hieman erilaisemman postauksen. Tämä olkoon yksi niistä.


Kuvien muokkaamisesta en ole tainnut koskaan kertoa. Koska rakastan muokkauksiin liittyviä postauksia ja seuraan paljon valokuvausblogeja, ajattelin raottaa hieman omia muokkauksiani. En missään suuressa määrin, mutta näin että näette ennen ja jälkeen tulokset.

Muokkaus on mukava osa blogiprosessia, vaikka kuvien seulominen ja muokkaaminen onkin joskus loputon suo. Muokkausprosessi alkaa aina kuvien valitsemisella. Kun kuvat on valittu, rajaan valitut ja muokkaan värit. Yleensä lisään valoa, varjoa ja kontrastia. Siinä tärkeimmät. Satunnaisesti mukaan tulee taustan pehmentäminen, tiettyjen kohtien terävöinti ja lämmön lisääminen. 

Kuvia muokatessa pyrin pitämään lopputuloksen melko luonnollisena. Tottaikai muokkauksen määrää riippuu myös kuvan valoisuudesa ja kontrastista. Joskus tarvitaan enemmän, joskus vähemmän.

Mitäs olette mieltä?

-Marianne

14 kommenttia:

 1. Kuvien muokkaaminen vie mukanaan moneksi tunniksi. Äh se on niin koukuttavaa ja ihanaa. Mä latailen aina järkkärillä otetut kuvatkin puhelimeen, jotta ne on aina mukana ja muokkailen ne sitte puhelimessa, kun istun ratikassa ja on muuta odottelemista. On aina kiva nähdä miten muut muokkaa, ja varsinkin kuinka periaatteessa tosi pieni muutos voi saada paljon aikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on :) paitsi silloin jos onkin kiire :) mie en oo puhelimella koskaan muokkailut, mutta voisihan sitä joskus kokeilla!

   Poista
 2. Tosi kiva postaus! :) Kun mainitsit, että tykkäät lukea kuvanmuokkaus postauksia muista blogeista, tuli mieleeni, että voisit tehdä postauksen lempiblogeistasi, itse kaipaisin uutta lukemista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmissa on ollut jo monen monta kuukautta, mutta sitten aina vaan pääsee unohtumaan... Koitetaan saada lähiaikoin aikaan :)

   Poista
 3. Nää postaukset on aina niin kivoja! Millä muokkaat kuvat? :) Ja ois tosiaan kiva kuulla sun blogeista, ainaki sun niistä valokuvausblogeista! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :D Kuvien muokkaaminen tapahtuu yleensä photarilla :)
   Jonkinlainen "näitä blogeja luen" pitää kyllä lähiaikoina koittaa kirjotella!

   Poista
 4. Täytyy myöntää, että itse ainakin seurasin blogistasi urheiluasi ja treenipostauksia. Tietysti muutkin olivat kivoja, mutta ne olivat mielenkiintoisimpia. Nyt kun ne ovat jääneet pois en itse jaksa niin usein lukea enää blogiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urheilupuoli on kyllä jäänyt blogista pois tietoisesti, sillä muoti on miulle itselle se tärkein asia :D Urheilupostaukset oli kyllä suosittuja, mutta tällä hetkellä urheilu-ura näyttää olevan päättynyt syksyn loukkaantumisen takia :(

   Poista
 5. Sulla on kyllä aivan ihana blogi!!! Seurailen ja luen postauksiasi vaikken yleensä koskaan kommmentoikkaan:)

  VastaaPoista
 6. Joka päivä tulen kurkkailemaan, onko uutta tekstiä tullut. Joskus jo kerroinkin lukeneenki kaikki postaukset ja tyyliäsi ihailen nykyään ihan suunnattomasti.
  Ite oon tosi kiinnostunut valokuvaamisesta ja olenkin katsellut myös millaisia kuvia sinulta tulee. Saan itsellenikin uusia ideoita ja kuvakulmia kuvaamiseeni. Heh. Olenkin tässä jo miettinyt, tuleeko kamerastas automaattisesti noin ihanan kirkkaita kuvia, vaiko muokkailet. Tämä postaus tuli siis kuin tilauksesta :D Yksi kysymys, en muista jos olet maininnut jossain, mutta millainen kamera sulta löytyy ja onko millaisia objektiivejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla jos inspiroin kovasti :) Kamerakalustosta löytyy Nikonin D7100 runko ja neljä eri putkea, josta asukuvissa käytän yleensä sigman 30mm f1.4 tai sitten nikonin 50mm f1.8, todella harvoin kuvaksiin eksyy tamronin 70-200mm f2.8 joka on enemmän urheilukuvaus putki.

   Poista
 7. Itse olen jotenkin todella laiska muokkaamaan kuvia joten kuvien muokkaamisesta kertovat postaukset kiinnostavat aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Miusta kuvien muokkaus ja läpikäyminen on parhaita asioita :)

   Poista