Marianne


Takeista

2015/11/24

marrras15-005.jpg

 

Mitä hyvältä talvitakilta oikein vaaditaan?

Ainakin sitä lämpöä. Ulkonäkökin on tärkeässä roolissa, mutta materiaalien pitää olla myös mieluisia. Sitten pohditaan kallistutaanko siistimpään villakangastakkiin vain perinteiseen toppatakkiin. Riittääkö edes yksi tai kaksi takkia? Ja entäs helman pituus? Väri?

 

marrras15-007.jpg

 

Rehellisesti, olen monen takin tyttö. Eteisessä säilytystilaa on liian vähän ja puolet takeista löytyykin vaatekaapin puolelta. Talvi on vaikeinta aikaa sillä paksut takit vievät reilusti tilaa. Sitten on vielä huivit ja pipot ja käsineet. Mutta minkäs teet, kun pääsääntöisesti kulkuvälineenä on pyörä ja sitten välillä kaivataan jotain siistimpää.

Monen takin omistajana olen kuitenkin täysin tyytyväinen. Takkivarastoni on monipuolinen ja kuvastaa minua. Mielestäni takki onkin yksi tärkeimmistä vaatteista, etenkin täällä Suomessa. Siinä mennään lähes puolet vuodesta ja sen on kestettävä vettä, tuulta, räntää, lunta ja pakkasta, vuodenajasta riippuen. Ja todellisuus on että takki päällä saavutaan joka paikkaan, joten miksi takkeihin ei saisi panostaa yhtä paljon, kuin esimerkiksi kenkiin?

 

marrras15-009.jpg

 

Luottotakkini tällä hetkellä on Marimekon raidallinen kevytuntuvatakki, joka soveltuu täydellisesti pyöräilytakikisi. Villakangastakeista kun menee tuo tuuli läpi, joten pidempää matkaa töihin mennessä kannattan perinteisiä toppatakkeja enemmän. Vielä on villakangastakeissa hyvin pärjännyt, mutta ensilumen ja -pakkasten myötä vuoraudun pyörän selkään hypätessä toppatakkiin, muhkeaan huviin, pipoon ja rukkasiin.

Talvi, minä ja takkini olemme valmiita!

Kai teiltä muiltakin löytyy useampi kuin yksi talvitakki?

-Marianne

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti