Marianne


Katsaus vaatekaappiin - maaliskuu

2016/03/06

DSCN3387.JPG

 

Vaatekaapilla postauksiin ihastuneena on aika kurkata vihdoin oman kaappini saloihin. Pyrin siis esittelemään joka kuukausi muutamia kaappini kulmakiviä ja uusia hankintoja.

Tekisi mieli sanoa, että olen (vihdoin) löytänyt oman tyylini. Olen sanonut saman lausahduksen monia kertoja aikaisemmin ja tulen sen kyllä taas uudelleenkin sanomaan. Minulle pukeutuminen ja vaatekaapin rakentaminen on kuin kodin sisustusta, en usko, että koskaan tulee täysin valmista. Tyyli ja mieltymykset muuttuvat ja tärkeintä on oppia tunnistamaan vaatteet, joista oikeasti pitää. Myös pukeutumisessa (kuin sisustuksessa) ajan kerroksellisuus on tärkeää. Asu tuntuu parhaalta kun yhdistetään uutta ja vanhaa, ei pelkästään uutta ja uutta.

Tällä hetkellä tyylini tuntuu yksinkertaisten valko-harmaa-mustien vaatteiden ja kirkkaiden sekä printillisten juttujen yhdistelmältä. Monissa asukuvissa mainitut leikkisyys sekä asun juju ovat tärkeimmät asiat.

Sitten on niitä päivä kun värikkään tai leikkisän asun jälkeen mieli tekee pukea kokomustaa ja -harmaata. Juurikin sitä tasapainoilua ja kontrastia. Toisaalta, se tuo pukeutumiseen monipuolisuutta ja pitää (omankin) mielenkiinnon yllä.

 

DSCN3379.JPG

DSCN3385.JPG

 

Ensimmäinen parivaljakko on juurikin tyylini kahden ääripään edustajat. Harmaa pooloneule on kolmisen vuotta vanha jokapaikan vaate, klassisemman puolen edustaja, joka alunperin kirpparilta. Täydellinen kotivaate, mutta menee suorien housujen ja näyttävien korvakorujen kanssa siistimpäänkin tilaisuuteen.

Leikkisämpää puolta edustaa alkuvuoden punasävyinen alelöytö Cossilta. Väriä, mielenkiintoinen kuvio ja väljä leikkaus. Tämä on vaate, joka vain näytti ja tuntui hyvältä, sellainen joka oli vain pakko saada heti.

 

DSCN3377.JPG

DSCN3413.JPG

 

Erilaiset kauluspaidat ovat vallanneet tietyn kulman vaatekaapistani. Työskentelen miesten vaateliikkeessä ja helpostilähestyttävä pukeutuminen ei aina ole se minun juttuni, joten pyrin yhdistämään yllättävämmät valinnat erilaisten kauluspaitojen kanssa. Näin työpukeutuminen pysyy tarpeeksi asiallisena.

Vaikka kyse on yksinkertaisista vaatteista, kuten kauluspaidoista, rakastan pieniä muutoksia, uusia oivalluksia ja erilaisia leikkauksia. Uusi siniraidallinen kauluspaita on ihanan karheaa pellavaa ja sopii hyvin kaiken kanssa. Materiaalina pellava on mielestäni tärkeässä roolissa.

Valkoinen kauluspaitamainen kaksikko edustaa juurikin muunneltuja kauluspaitamalleja. Pitkä paitamekko on vakiinnuttanut paikkansa kaapissani viime kesän jälkeen ja monta ihanaa ideaa on kevääksi mielessä. Vielä kun jostain löytäisi sinisen puuvillaisen version. Vinkkejä otetaan vastaan!

Solmittava kauluspaita tuntui vuoden alussa ajankohtaiselta ja sitä vieläkin. Valkoinen lyhythihainen versio on tarpeeksi erilainen, mutta kuitenkin aikaa kestävä. Paitamekon, kuin solmupaidan suhteen kysymys ei ole vain hetken trendistä vaan hienovaraisesta aikaa kestävästä muuntelusta, jolla tavalliseen klassikkoon on saatu uutta mielenkiintoa.

 

DSCN3395.JPG

DSCN3424.JPG

 

Omaan kaappiini on viimeisen vuoden aikana päätynyt muutama hankinta Marimekon puolelta. Molemmat ehdottomasti omia suosikkeja ja pidemmän ajan haaveita, jotka ovat tulleet yllättäen vastaan hyvillä alennuksilla varustettuna.

Värikäs mekko, Hester nimeltään, on helmikuun paras löytö. Kuvastaa juurikin sitä värikkäämpää puolta pukeutumisestani. Harvoin mitään oranssia päälle tulee puettua, mutta kyseinen mekko on niin piristävä. Eihän se päällä vaan voi olla huono päivä? Okei, ehkä tässä on myös uutuuden viehätys mikä puhuu. Mutta mekko vei sydämeni kun sen ensimmäisen kerran Marimekon instagramissa näin ja sama tunne tuli kun sen kotiin pari viikkoa sitten toin.

Mekon kanssa kuvassa esiintyy myös kirpparilta löydetty pieni mokkalaukku. Laukku on kirpparilöytö täältä Kouvolasta, hinnaltaan muistaakseni parin euron pintaa. Aitoa mokkanahkaa ja vielä todella hyvässä kunnossa. Nyörimäinen hihna ja kultaiset yksityiskohdat kovasti omaan mieleen.

Musvalkoiset printtihousut kuvastavat minulle sitä klassisempaa puolta. Housuihmisenä aavistuksen väljempi malli ja printit ovat mieleen, joten mustavalkoinen Pikku Suomu on printiltään tarpeeksi yksinkertainen. Omassa tyylissäni housut on helppo pukea niin arkeen kuin juhlaankin. Housut ovat hankinta viime syksyltä ja tulevat pysymään vaatekaapissani tasan niin kauan kuin niihin mahdun!

 

Kaappini ovia on nyt aavistuksen raotettu. Ensi kerralla vaatteita nähdään sitten päälläkin.
Mitäs pidätte ensimmäisestä postauksesta ja olisi mahdollisia toiveita seuraavaan?
 

-Marianne

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti