Marianne


Paris photo diary 1

2016/07/03Ensimmäinen päivä Pariisissa startattiin aavistuksen rennommin. Olihan meillä ollut aikainen aamu, lento ja se matkalaukkujen raahamisprojekti kentältä hotelliin. Aikaisessa kuitenkin oltiin ja ensimmäisenä päivänä meillä olikin reilusti aikaa kaupunkikierrokselle.

Ihanaan pieneen porukkaamme (perheemme naisväki) kuului yksi ensikertalainen Pariisissa, joten suuntasimme ensimmäisenä Eiffel-tornille.

Eiffelin juurelta hyppäsimme Seinen risteilylle. Mahtava tapa nähdä joen vierustaa ilman pitkän pitkää kävelyä. Samalla myös hahmoittaa, kuinka Seine virtaa läpi Pariisin. Vaikka reitin varrella näkeekin hyvän vilahduksen nähtävyksistä (Eiffel, Musée d'Orsay, Notre Dame, Hotel de Ville, Louvre ja Grand Palais) huomion vievät upeat sillat, joiden ali risteilyalus lipuu. 
Risteilyn jälkeen suuntasimme vielä Eiffelin juurelle ja ihmetykseksemme jonot olivat melko olemattomat. Suunnitelmissa ei ollut kädä tornin huipulla, mutta kun hyvä tilauisuus koitti, se hyödynnettiin. Taisivat olla jalkapalloturistit peliä katsomassa, kuten kuvassakin näkyy.

Ja olihan tuo visiitti huipulle käymisen arvoinen. Ei niitä maisemia pysty vain kuvien avulla selittämään, vaikka hyvältä niissäkin näyttää. 


-Marianne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti