Marianne


Paris photo diary 3

2016/07/14Kun seitsemän vuotta sitten Pariisin ensimmäisen kerran näin, suosikkipaikaikaseni nousi Sacre Coeur. Paikka oli ihanan tunnelmallinen ja kirkon takaa löytyi pieni ravintoloiden ympäröimä aukio, jossa kävimme kahdesti syömässä.

Sacre Coeurin jättämiä hyviä muistoja lähdimme jahtaamaan toisena iltana. Tarkoituksen kiivetä mäen päälle, ihastella kirkkoa (niin sisältä kuin ulkoa) ja käydä syömässä. Vaikka paikka onkin kovin turistinen, kuuluu se silti suosikkeihini Pariisissa.
Kirkon sisällä on ihanan rauhallista, täysi hiljaisuus yllättää edessä pyörivän turistilauman jälkeen. Tunnelma on kuin kahdesta eri maailmasta.

Vaikka Sacre Coeurin lähiseutu on suunnattu turisteille niin krääsä- kuin ruokapaikkojen puolesta, syöminen alueella oli jälleen hyvä valinta. Ravintolassa palvelu on nimittäin paljon ystävällisempää kuin paikallisten suosimissa paikoissa, joissa turisteista ei pahemmin pidetä. Tästä saatiinkin kokemusta heti seuraavana iltana. 

Ruokapaikaksi jopa vähän vahingossa valikoitui sama paikka, jossa kävimme äitini kanssa seitsemän vuotta sitten. Ja ruoka oli edelleen hyvää!


-Marianne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti