Marianne


NAILS, 121116

2016/11/13
Nyt on kynsissä taas sitä tuttua (ja ehkä vähän turvallistakin), viininpunaista nimittäin.

Muutaman kerran olenkin tainnut mainita erilaisten viininpunaisten olevan suosikkisävyjäni tähän aikaan vuodesta. Ne vain vetävät puoleensa kerta toisensa jälkeen. Ja sopivat asun kuin asun kanssa, arkeen ja juhlaan.

Tällä kertaa sävystä löytyy ruskean häivähdys ja helmiäshohto. 


Jos edellisen postauksen luitte, huomatte ehkä kuinka marjaoksille kävi. Ne olivat meidän kissojen mieleen ja nyt tippuneita marjoja jahdataan pitkin kotia.

Sain kuitenkin aika mahtavat rekvisiitat näiden kynsien kaveriksi.

-M


4 kommenttia:

 1. Ihana sävy kynsissä! Voinko kysyä, Sä kun opiskelet muotoilua (vaatetusmuotoilua vai jotain muuta?) niin oon itsekin kiinnostunut siitä opiskelualasta ja aattelin siksi jos jaksaisit tähän vastata, että millaista käytännössä se opiskelu on, mitä esimerkiksi tehdään ja paljonko siellä on sen alan opiskelijoita? Miten päädyit hakemaan sinne amkiin opiskelemaan, ja ootko viihtynyt Kouvolassa, millainen kaupunki se on, hyvät ja huonot puolet opiskelijalle ja yleensäkin? Ja sit tietty millasia mahdollisuuksia on työelämässä muotoilijan koulutuksella, onks sulla itellä jotain suunnitelmia mitä haluisit valmistumisen jälkeen tehdä ja millanen työtilanne muotoilijoille on? Tuli aika pitkä viesti ja monta kysymystä, mutta kiitos kovasti jos jaksat vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päädyin muotoilun opiskelijaksi vähän vahingossa. Opiskelin alkujaan maantiedettä yliopistossa, mutta kaipasin jotain mistä olin enemmän kiinnostunut, joten hain ihan vaaan mielenkiinnosta Kyamkiin ja pääsinkin sisään. Lähdin kokeilemaan muotoilun opintoja siis ihan vain nähdäkseni mitä ne pitävät sisällää.

   Itse olen viimeistä vuosikurssia designer-stylsti. Meillä opinnoissa yhdistyy siis sisustaminen sekä vaatetuspuoli painotuksena nimenomaan stailaaminen. Nykyisellään linja on muoti ja puvustus, eli sisustuspuoli on pudonnut pois ja vaatetusta on tullut paljon lisää. Muotoilijana mahdollisuudet ovat melko rajattomat ja jo opintojen edetessä pystyy painottamaan omaan kiinnostuksen kohteeseen, oli se sitten stailaaminen, valokuvaaminen tai somistus tms. Muotoilijoiden työllisyystilanne on vähän mitä on, pitää osata luoda suhteita ja tehdä itsestään tarpeellinen sekä kiinnostava. Uskon kyllä vahvasti, että kaikille innokkaille on hommia kunhan niiden eteen jaksaa nähdä vaivaa. Myös harjoitteluista pystyy samaan myöhemmin töitä jos on hoitanut hommat hyvin ja ollut paikkaan sopiva henkilö.

   Kouvolassa olen viihtynyt vähän niin ja näin. Valmistumisen kynnyksellä muutan kyllä pois, eli tämä jää itselle ainakin tälläiseksi opiskelukaupungiksi. Kouvolassa ei kuitenkaan ole mikään suuri kampus, joten todellinen opiskelijakaupunki tämä ei ole. Jos kuitenki piempi kaupunki kelpaa niin koulun puolesta täällä on muotoilijalle hyvät koulutusmahdollisuudet. Töitä tosin joutuu sitten melko varmasti etsimään muualta.

   Tässäpä nyt alkuun melko kattava vastus, kysy ihmeeessä jos jotain jäi vielä epäselväksi :)

   Poista
  2. Kiitos paljon vastauksesta ja kuulostaa hyviltä koulutusmahdollisuudet tolla saralla kyamkissa :) Muoti ja puvustus on kyllä myös kiinnostava. Onko sun opinnoissa ollut sit ihan vaatteiden suunnittelua tai ompelua vai onko tälläsiä asioita nyt sit nykyisellä linjalla? Millaista esimerkiksi stailauksen opiskelu on ja minkälaisia harjoittelupaikkoja löytyy vaatetuspuoleen liittyen?

   Joo, uskon että töitä varmaan joka tapauksessa monien pitää sit etsiä muualta kuin Kouvolasta vaikka olis siellä opiskellut, mut luuletko että vaatetusmuotoilijan amk koulutuksissa on paljon eroa eri paikkakunnilla? vaatetuspuolta taitas löytyä myös metropoliasta, savoniasta ja hamkista. Ja Lahden muotoiluinstituutti sitten vielä.
   Hyvää viimeistä vuosikurssia sulle! :)

   Poista
  3. Meillä oli alkuun pari vaatetukseen, juuri ompeluun yms liittyvä kurssi, mutta ei sen enempää. Nykyisellä linjalla kyseisiä kursseja on sitten enemmän :) Itse stailauksen opiskelu on hyvin vähäistä, mutta sitä pystyy itse yhdistelemään ja ottamaan esimerkiksi aiheeksi kurssitöihin :) Harjoittelupaikaksi voi hakea melkein mitä vain, kunhan alaan liittyy edes jollain tavalla. Suurin osa harjottelupaikoista on muilla paikkakunnilla ja isommissa kaupungissa, mutta esimerkiksi puvustushommia käsittääkseni löytyy myös täältä.

   Oma koulutukseni on ainakin ainoa mitä löytyy, nykyinen muoti ja puvustus taas saattaa olla hieman lähempänä jo olemassa olevia koulutuksia. Olen tosin tykännyt meidän koulussa siitä, että omat opinnot voi suunnata myös muualle kuin itse siihen vaatteiden tekemiseen :)

   Kiitos, toivottavasti tästä oli taas lisää apua!

   Poista