Marianne


semi-final thesis

2016/11/29Kun työpöydän (eli meillä ruokapöydän) ääressä on istuttu useampi viikko tehtäviä tehden ja tekstiä tuottaen, olen tehnyt muutaman mielenkiintoisen havainnon.

Mielenkiintoisen aiheen parissa jaksaa ahertaa yllättävän pitkään. Kirjoitan parhaillaan syventävän opinnon raporttia, eräänlaista harjoitusopinnäytetyötä enkä voisi olla tyytyväisempi aiheen valintaani. Eihän tuo tutkimustekstin tuottaminen mitään herkkua ole, mutta oikea aihe tekee työstä vähemmän tuskallisempaa. Aloittaminen on aina vaikeinta, mutta vauhtiin päästessä työhön uppoutuu kevyesti usempi tunti, eilen kahdeksan.

Esteettinen työympäristö motivoi. Pöydältäni löytyy aina kukkia ja kynttilöitä, joten ilmapiiri on miellyttävä.

Rakastan työskennellä yksin kotona. Juurikin tuon työympäristön takia. Lisäksi voin keitellä teetä ja ottaa välipalaa kun parhaaksi näen. Voin pitää pörrösukkia ja liian pitkiä samettihousuja kaikessa rauhassa sekä silitellä kissoja taukojen aikana.


Vaihtelen työtapoja usein. Rakastan erilaisia vihkoja ja käsin kirjoittamista, joskus myös teksti syntyy paremmin paperille kuin tietokoneen näytölle. Lähdekirjojen lukeminen taas on parasta unilääkettä, tietokoneella työskentelyn jälkeen uni ei tule kovin hyvin.

Kotona työskennellessä tarjotuu mahdollisuus kuvata valoisan aikaan. Harvinaista herkkua. Toimii myös hyvänä taukona.

Kirjoittamisesta tulee pidettyä myös useammann päivän taukoja töiden takia. Näiden aikana ajatustyö juoksee ja uusia ideoita sekä oivalluksia syntyy. Olen huomannut, että töihin pyöräillessä ajatus pelaa ylivoimaisesti, harmikseni osa ajatuksista unohtuu ennen kuin pääsen kirjoittamaan ne ylös.

Vielä olisi kaksi viikkoa aikaa ahertaa, sen jälkeen kouluhommat jätetään joululomalle.


-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti