Marianne


Maalia pintaan

2017/09/13
Ensi viikolla on aika sanoa bye bye baby blue!

Koko kesän jatkuneen uskottelun jälkeen (turhaa työtä) en vieläkään lämpene sen suuremmin näille meidän vaaleansinisille makkarin seinille. Oli hetkiä, kun täysin siniseksi vuorattu makuuhuone toimi, mutta ne fiilikset meni yleensä ohi yhtä nopeasti kun olivat tulleetkin.

Alitajunnassa laskin kuukausia maalausmahdollisuuden päättymiselle. Täällä meidän vuokra-asunnossa maalipaketti täytyy lunastaa ensimmäisen puolen vuoden aikana, mikäli maalailu kiinnostaa. Ja se tuleekin pian täyteen, joten äkkiä tuumasta toimeen!


Erittäin kattavaan sävyvalikoimaan (jotka siis vuokra-asuntoon ovat sallittuja) kuulu tasan viisi sävyä. Näistä kaksi tumminta ovat Tikkurilan K487 kalsiitti sekä K499 graniitti. Olen jo pidemmän aikaan haaveillut juurikin tuosta aavistuksen kylmemmän sävyisestä graniitista.

Makuuhuone sijaitsee asunnon länsi puolella, joten päiväsaikaa sinne ei aurinko paista. Huone onkin mukavan hämyinen myös päivällä. Ilta-aurinko taas värjää koko huoneen melko lämpimillä sävyillä, silloin kun sattuu vain paistamaan, joten kalsiitin kanssa pelkään turhan ruskeaa vaikutelmaa. 

Näitä värikortteja onkin mallailtu aamulla, päivällä ja illalla. Tällä hetkellä makkarin uusi sävy tuntuu olevan graniitti, mutta katsotaan vielä huomenna rautakaupassa käydessä, olisiko useamman vuoden takaista sävyvalikoimaa vaikka päivitetty.

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti